Les gjerne hele historien til medlem og PT-kunde Christer på Aktiv365 Straume. 

 

“Jeg er 38 år, har tre barn på hhv 10, 17 og 19 år. Jeg er gift med Anette. Dette skildrer ikke mye om meg, men gjør kanskje perspektivet mitt mer personlig. Jeg har nok ikke vært blant de som har tatt vare på helsen, men jeg har gjort sporadiske forsøk på å forbedre mine kroppslige utfordringer ved ujevne mellomrom. Jeg har drevet med bedriftsfotball i en periode, hatt en romaskin fase som varte i noen måneder, lagde hjemmegym som endte som tørkestativ for klær samt andre sporadiske forsøk på å øke motivasjonen til å bedre helsen.

Det som har vært fast er en forkjærlighet for jakt og senere i livet oppdagelsen av idretten IPSC, men det har også ført til noen skader som igjen har hindret full utøvelse av begge interesser. Jeg er operert i begge knær uten sjanse for bedring, har hatt prolaps/skiveutglidning i ryggen siden 2012 og fikk diagnosen fibromyalgi i 2017. Disse skadene og sykdommen har gjort meg ufrivillig ufør som igjen sendte meg hodestups inn i depresjon og selvmedlidenhet. Jeg har stor støtte blant mine nærmeste som igjen fører meg frem til dagens situasjon.

Jeg har lenge snakket om å trene styrke, komme i form, få bedre helse osv. Men jeg har aldri funnet riktig motivasjon. Det vil si jeg har funnet motivasjonen til å begynne, men den forsvinner når ting begynner å bli tungt, når resultatene ikke kommer over natten, når sofaen blir for lokkende. Men noe har endret seg, noe som før manglet, som jeg før ikke visste var nødvendig.

Jeg begynte på Aktiv 365 på Straume i mai 2022, i skrivende stund er det seks måneder siden. Jeg begynte ikke aleine, men kona Anette var med samt de to eldste barna. Vi hadde snakket om å starte på treningssenter i noen måneder og valget falt på aktiv 365. Det var riktig valg på så mange måter at ord blir fattige i forsøket på å forklare, men jeg skal gjøre mitt ytterste for å bringe frem budskapet. Det første som møter deg hos Aktiv er smil, en varmere velkomst finnes ikke. De ansatte virker genuint glade for å se deg. Jeg blir glad når jeg skal på trening, jeg bobler faktisk av glede for jeg vet at jeg blir godt mottatt når jeg kommer inn dørene. Jeg vet at om jeg har en dårlig dag og trenger å trene ut litt frustrasjon så blir dagen min så mye bedre, ikke bare pga følelsen av å ha trent, men fordi jeg blir godt mottatt, jeg blir ønsket god morgen eller god dag. Etter trening får jeg ønsker om å ha en flott dag videre. Dette kan virke som helt normale greier, men i dagens samfunn virker det som sjeldnere kost enn en skulle tro.

Når jeg begynte å trene var målet ganske klart, jeg måtte ha personlig trener for å komme skikkelig i gang og få god oppfølging. Aktiv 365 har informative tavler om sine PT`er. For min del handlet det om å finne en PT som hadde god kunnskap om rehabilitering med tanke på knær og rygg. Jeg snakket med Cecilie i resepsjonen som kunne trygt anbefale Hannah. Jeg ble raskt kontaktet av Hannah for introtime. Vi diskuterte hva som kunne være greiest for meg med tanke på antall timer og hvordan legge opp løpet. Vi landet på 20 PT timer. Dette virker sikkert ganske mye for de fleste, men for meg var det en investering i livet og i helsen. Dette er også det smarteste og riktigste valget jeg føler jeg har tatt noensinne.

Veien fra første PT time til i dag har vært lang. Vektene har vært tunge, timene har vært uendelige. Jeg har svettet, vært støl, vært oppgitt. Mest av alt har jeg vært takknemlig, takknemlig for å finne et treningssenter som tar så godt vare på kundene sine, takknemlig for å finne en PT som går så hardt inn i jobben sin og er så imøtekommende som Hannah er. Jeg er også takknemlig for at Hannah har så god tålmodighet som hun har, for jeg vet at jeg ikke har vært den enkleste klienten hun har hatt. Gjentatte selvpåførte skader og tilbakeslag har vært faktum. Alle på egenhånd utenom PT timene. “skulle bare se hvor mye jeg klarte i markløft”, så var ryggen ute av drift i en uke. “skulle bare se hvor mange ab cruncher jeg klarte på maksvekt” så rev vi en muskel i magen. Senebetennelse i albuen, betennelse i slimposer inni knærne, lista er lang, men hun fant alternative øvelser, hjalp meg med å forstå sammensetningen av muskelgruppene og satte opp øvelsene i rekkefølge for best utnyttelse av energi og muskelbruk.

Motivasjon er et nøkkelord innen trening. Min erfaring er at du kommer ikke langt med motivasjon. Motivasjon er begynnelsen, så kommer disiplin. Disiplinen er det som holder deg i gang og fører deg mot målet. Målsetting er et annet nøkkelord og der har Hannah hjulpet meg mer enn jeg kunne forestille meg. Etter hvert som jeg har trent har jeg lært mye, da mest av Hannah. Jeg har gjort jobben, men jeg hadde ikke klart å komme så langt på den tiden jeg har trent hadde det ikke vært for henne. Som PT har hun hjulpet meg langt utover det jeg forventet. Hun har pushet meg der jeg har hatt behov og hjulpet meg med å komme i bedre form enn jeg noensinne har vært. “det er jo du som har gjort jobben” har jeg fått beskjed om flere ganger og det stemmer for så vidt det, men uten kyndig veiledning, oppfølging, tilrettelegging og oppmuntring kan jeg bestemt si at jeg hadde ikke vært halvveis der jeg er i dag.

Jeg har gått fra å være “heltidssyk”, sofaslave, tom for energi, utmattet og hengende etter i det meste, til å føle på et håp om å komme tilbake til arbeidslivet. Jeg sitter på en følelse som jeg trodde var tapt for alltid. Jeg hjelper mer til i husarbeidet enn før, jeg vasker klær, vasker bad, vasker opp, vasker ned, ja jeg vasker til og med bak (altså møbler og slikt). Jeg har energi til å følge opp barna mine, som har klart å bli voksne når jeg har vært syk. Jeg følger opp kona mi som også har fått en helt ny giv når det gjelder trening. Hun sier jeg motiverer henne med min trening, når sannheten er at jeg har gjort alt for henne. Jeg hadde et ønske om å være mer til stede for Anette og barna, et ønske om å bidra mer, gjøre mer. Jeg gjør det nå. Jeg har fremdeles skadene og sykdommen, men jeg håndterer de så mye bedre. Jeg er sterkere i knærne. Smertene er der enda, men styrken gjør at belastningen og smertene blir mindre. Samme med ryggen. Fibromyalgien er nok komt for å bli med alle sine symptomer, men jeg håndterer den bedre. Jeg er sterkere, har bedre kondisjon og ser lysere på livet enn noen gang før. Og jeg ønsker å takke Aktiv 365 og Hannah, PT`en som har stått med meg i 20 timer, pushet meg, motivert meg, hjulpet meg på flere måter enn jeg klarer å beskrive for at jeg er der jeg er i dag. For ikke å glemme familien som støtter og heier på meg hjemme, men de må ta til takke å høre på meg hver dag. Dette er til Aktiv 365 Straume.

Tusen, tusen takk. Jeg er så evig takknemlig for å ha funnet dere. Jeg hadde aldri kommet dit jeg er i dag hadde det ikke vært for senteret, folkene og da spesielt Hannah.

Jeg trener 5 dager i uken og har gjort det siden starten i mai. Jeg har “mistet” 10% kroppsfett som er erstattet med muskelmasse. Jeg har vært overvektig hele voksenlivet, slitt med overspising og generelt lavt aktivitetsnivå. Nå er jeg fortsatt overvektig, men på vei til “pappakroppen”. Jeg har tålmodighet til å forstå at endringene kommer over tid. Ønsker du endring må du være konsistent i treningen, ha en plan på hva du skal trene, hva du ønsker å oppnå. Sette klare mål og være klar over at når du når et mål skal nye mål settes opp. Bruke disiplin over motivasjon, motivasjon er flyktig og kommer når den vil. Jeg har ikke hatt særlig fokus på mat, men jeg har blitt overasket over at jeg har fått motivasjon til å spise sunnere. Diet har liksom aldri funket helt, men når resultatene begynner å komme på treningen så kom jaggu motivasjonen i matveien også. Angående motivasjon til trening, når du kjenner at motivasjonen til å trene er der så hiv deg rundt. Det er som regel de dagene som huskes best. Trening er sosialt og noen ønsker å snakke litt mellom settene eller etter treningen. Har du tid, så ta deg tid. Det er så ufattelig kjekt å møte på smilende mennesker når du sliter med tunge vekter og egentlig bare vil ha en klem.

Av hele mitt hjerte sier jeg jeg nok en gang tusen takk til Aktiv 365 Straume. Vi sees fra mandag til fredag.”

Hilsen Christer Kolltveit

NÅ DINE MÅL MED
PERSONLIG TRENER! 

KONTAkt pt ansvalig ditt senter

Bli medlem nå
Og start treningen
Lurer du på noe?
Kontakt oss
Aktiv365 på mobilen
Book timer enkelt med vår app
Personvern
Personvern og informasjonskapsler